Eplenytt

Plukket inn ca 32 kg (full kurv) med epler. Fortsatt nedfall. Slutt på James Grieve nå. 5-6 kg fra naboene, store grønne epler og små grønne vinterepler. Kjørte en pressing a 12 kg naboepler + james grieve, 5.8 liter saft. Pakket om en tredje gang og presset på nytt. Da fikk jeg ut 0.9 liter til, men den saften var av dårligere kvalitet. Kanskje litt søtere, mye mindre frisk. Ser ut som om to pressinger er tingen, eller om jeg skal lage extra virgin og 2. pressing… Måling av tørrstoffinnhold har mao lite for seg, jeg får ut det som er god kvalitet på de to første pressingene, spørs om jeg gidder å jobbe med å få ut enda mer enn det jeg får etter to runder.

Sorterer ut for å prøve å kjøre en ren runde med torstein i morgen.

This entry was posted in epler, Hage. Bookmark the permalink.