Eplepressing

Ser ut som om det tok litt tid å få oppdatert eplesiden så en rask oppsummering av eplepresseåret så langt:

Helgen 7 -8 oktober
lørdag: 35 kg stort sett James Grieve To pressinger som gav totalt ca 14 liter saft
søndag: ca 16 kg Torstein (link til pdf)og 16 kg blanding, hovedsaklig James Grieve, 16 kg med Torstein gav 6 liter saft, de siste 16 kiloene gav ca 8 liter saft, presset i mindre batcher. Ser ut som om jeg får ut mer av en batch med å presse 12 kg i slengen, enn med 16 kg. Men, Torstein er mindre saftige enn JG og ‘mysteriearten’ det lille epletreet som vi ikke vet hva slags slag er, men som har utrolig store, flotte og gode epler. Så langt har jeg bare plukket nedfallsfrukt. Vil anslå at ca 70 kg til henger på trærne. Utrolig flotte epler, med mange som veier 200g. Som vanlig har jeg småtynnet litt i løpet av sommeren.

Forresten, mer eplestoff på Monicas eplesider.

This entry was posted in epler, Hage. Bookmark the permalink.