Rabarbrakake

Eplekakeoppskrift lett modifisert til rabarbra. Passer til en springform ca 30 cm i diameter.

  • 3 egg
  • 4 dl (+ noe mer) sukker
  • 165 g smør
  • 1,5 dl melk eller fløte
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl hvete- eller speltmel
  • 5-6 store rabarbrastilker (ca 900g / 1,5 liter oppdelt)
  • kanel

I utgangpunktet er dette en eplekakeoppskrift. For at den skal bli god med rabarbra, har jeg lagt til mer sukker og også tatt i mer mel, siden rabarbra gir fra seg mer fuktighet under steking enn hva epler gjør.

Pisk eggedosis av egg og 4 dl sukker. Kok opp melk og smør (sjekk at smøret er smeltet, det legger seg på bunnen) og hell blandingen varmest mulig oppi eggedosisen. Bland bakepulver og mel og bland dette i. Hell massen over i springform med bakepapir evt smurt bunn. Skjær rabarbraen i små biter (< 0.5 cm) og bland dem med sukker slik at rabarbraen er godt sukret (ca 0.5 dl sukker) og safter seg en del. Hell den sukrede rabarbraen (uten saften) i formen og bland sammen. (Ta eventuelt litt mel på rabarbrabitene for å forhindre at de synker til bunns.) Når det er blandet skal det være minst like mye rabarbra som røre. Strø over med sukker og eventuelt kanel, stek ved ca 200 grader i varmluftsovn (evt noe varmere i vanlig ovn) i (minst) 40 minutter. Test med pinne. Kaken kan bli litt fuktig i bunnen, men vil få bedre konsistens av å stå en dag. En mulig endring (utestet) er å gi rabarbraen et oppkok så den går i oppløsning. Den skal i så fall bare ha med en liten slant vann (<1/2 dl?) for å unngå at det svir seg.

This entry was posted in Hage, Mat. Bookmark the permalink.