Epledagen

Vi kan vel legge noe av skylden på rådyrene, men kjøkkenhagen vår har aldri blitt den helt store suksessen. Epletrærne, derimot har det riktig så bra. I år var det et relativt dårlig år. Noen få epler på et lite tre vi dessverre ikke vet hva er, ditto for quite og torstein, en del epler på et treveis podetre og endel, men lite mot de virkelig gode årene på James Grieve (eller hvordan det nå skrives) -treet. Totalt drøyt 60 kg pluss det som har gått som håndepler tidligere i sesongen.

Vi har pleid å legge turen til Askim eller Økern og levere våre epler og kjøpe saft som var presset, men garantert ikke av våre epler. I år hadde vi lånt en eplepresse og bevepnet med den ble badet i kjelleren brukt som eplepresseri i dag og vi klarte å få til drøyt 30 liter saft fra de overnevnte eplene. Et godt utbytte og utrolig god saft.

This entry was posted in Hage, Mat. Bookmark the permalink.