Rådyr

‘Rådyr i hagen’ sto det i en annonse for en eiendoms sør i Drøbak for noen år siden. Det kan vel virke eksotisk og idyllisk for noen som kommer fra byen, men skal man ha noe som helst mer enn plen i hagen blir de fremfor alt et gedigent irritasjonsmoment.

Tulipaner?, Sukkererter? Jordbær? Klematis? Jasminer? Glem det, eller sett opp gjerde. Sukkerertene er emballert i fuglenetting, et en meter høyt gjerde rundt jordbæråkeren (spørs om det er nok… ser for meg et rådyr som kommer inn, men ikke klarer å komme ut igjen og tramper i filler alt de normalt ikke ville spist…)

I dag var det et nesten fasinerende besøk, jeg tror to forskjellige hinder, en med en og en med to kalver, men jeg endte med å jage dem også.. De bør ikke få oppleve dette som et fristed.

This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.