Vårfornemmelser

For noen år siden var jeg i 17. mai komiteen i barnehagen, da hadde vi en liten brainstorming med hvor det tidligst ble blader på bjerkene, så vi kunne få noe å pynte med. I år var det vel heller mulig å pynte med bjerkeløv til 1. mai, mens den som vil pynte med nyutsprunget løv må klare seg med eik.

ellers så har pinsehelgen gått med til hagearbeide. Endelig har jeg fått skiftet skaft på diverse defekte verktøy og vi har fått satt igang med kjøkkenhagen. i økologisk hagebruk bør man etter sigende ikke spavende. Jorden skal få beholde strukturen den har opparbeidet seg, dessuten lager man, etter sigende problemer med frø som aktiveres når de kommer opp på overflaten. vel og bra, men når skvallerkålrøttene får jorda til å se ut som en middels spaghettigryte i et område jeg ikke har spavendt på et par år, da står det mellom spavending og round-up… Anfinns motorsag har også fått gjort vei i vellinga og vi har plutselig fått utsikt til storskjær også om sommeren. Med hjelp av kompostkvernen (et av de virkelig geniale kjøpene) ble en del lønneoppslag i løpet av et par timer gjort om til et lite vedreis samt tre trillebårlass med flis.

Mysjkin nyter også våren. I vinter hørte jeg ofte et mjau utenfor døra mens jeg var på vei ned trappen. Nå åpner jeg døra og det sier “mjrr” og der ligger han på hageputehaugen ute på trammen, ingen hast med å komme inn, nei. Han er også opptatt med å holde en annen svart katt borte fra hagen og har fra tid til annen lengre samtaler med en diger kråke som tilsynelatende har slått seg til et sted her.

This entry was posted in Diverse, Familien, Hage. Bookmark the permalink.