Matødeleggelse

Forleden dag var jeg på den lokale REMA1000butikken for å handle middag, jeg vet jo at det ikke er stedet for å lete etter gourmetmat, men for daglige basisvarer er den jo stor sett grei nok. Det vil si, jeg har lært at Nordfjordkjøtt er det best å holde seg unna, de klarer på en eller annen merkelig måte å få det meste til å smake papp, Men da det ble lagt inn en bestilling på kylling til middag regnet jeg med at de grillkyllingene de hadde av eget merke – som jeg ikke husker navnet på her og nå – skulle være greie nok. Hvor feil kunne jeg ta. Hun i huset som er minst glad i salt orket ikke å spise den i det hele tatt, vi andre synes den var for salt. Dessuten, en ferdiggrillet kylling fra butikken regner jeg som en matvare man kan ta med seg rett ut og spise på tur. Den innkjøpte var fortsatt rå inn mot beina etter å ha blitt varmet en ekstra runde i stekeovn.
Dette handler jo ikke om dyrevelferd – det er likegyldig for kyllingen hva som skjer med den etter at den er slaktet. Allikevel synes jeg dette har noen etiske dimensjoner med en liten bit respekt for de dyrene man spiser – og også respekt for forbrukerene, når man oversalter ferske varer er jo det blant annet for å få dem til å holde på mer vann og dermed ha en tilsynelatende høyere vekt. Heretter er det kun Stangekylling og dets like som kommer inn i huset her, ferdigødelagt mat fra REMA gidder jeg ikke mer.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.