Endelig, kartozoolog!

Søknad om vennestatus i Kartozoologisk forening avgikk i dag.

Søknadsskjema
 
Undertegnede Morten A. Kolberg Sickel
søker med dette om opptak i Kartozoologiens venner.
 
Vedlagt er mitt kartozoologiske funn.

I lang tid har et av mine store ønsker vært å kunne søke om opptak som kartozoolog. Ved flere anledninger har jeg pløyd bykart for å prøve å finne dyrene som gjemmer seg der, men alltid uten hell. Siden jeg har lest ‘Vårvisen’ (Snusmumrikkens vårvise) av Tove Janson, burde jeg ha visst bedre. Jeg skal ikke jakte på kartozoologiske dyr, jeg må la dem være i fred så de kan komme og vise seg fram når de har lyst til det.

Heldigvis var kartozoologi ikke i mine tanker da jeg nylig besøkte San Francisco. Mens jeg satt og kikket på kartet

(alle andre bilder er fra det området som er markert med en rød firkant) kom det plutselig en kattunge og gjorde som katter er eksperter på, dukket opp fra ingensteds nede i Diamond Hills. et, i følge guideboken, område bebygget med gamle bolighus.

. Det spørsmålet man da må stille seg er ‘Hva gjør kattungen der?’ Og svaret viste seg å være enkelt. Den har gjemt seg bak Glen Canyon Park for å jakte på en fugl

.

På grunn av begrenset tid, ble det aldri mulig for meg å oppsøke disse dyrene. Ved nærmere ettertanke, kan det ha vært klokt, da jeg ikke vet om jeg kan stå inne for konsekvensene det kunne ha fått dersom fuglen (spesielt, men også katten) hadde forstått at den var oppdaget. Et viktig kartozoologisk forskingsområde for dem med tilgang til historiske kart over San Francisco vil nemmelig  være å se på dette området i forhold til det store jordskjelvet som rammet byen i 1906. Kan dette ha vært forårsaket av at katten bykset framover for å komme seg nærmere fuglen? Eller kan de ha blitt, på et eller et annet vis, forstyrret. Dersom dette er tilfellet, vil det være viktig sikkerhetsmessig at dyrene får være i fred i framtiden. Ved en av de spaserturene jeg fikk tid til i San Francisco, var det noen villkatter som hveste til meg, jeg frykter at de hadde forstått hva jeg hadde oppdaget.

Noen vil kunne hevde (og jeg trodde også først) at det er en hvalp og ikke en kattunge, jeg har følgende argumenter for at det må være en kattunge,

  1. En hvalp hadde ikke klart å sitte stille og holde øye med en fugl over lengere tid
  2. San Francisco, med sin histore og innbyggere er klart en mer kattete end hundete by
    Og det endelige beviset,
  3. Villkattene som forsto at jeg hadde oppdaget hemmeligheten.

Jeg håper disse funnene er tilstrekkelig til å kunne få æren av vennestatus i kartozoologisk forening.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.