Eplejekk v 1.1

Eplejekken har blitt litt reparert og modifisert siden sist. Toppbjelken brakk i fjor, den er nå erstattet og avstivet med et metallstykke. Dessuten er selve avtappingen endret. Tidligere rant juicen rett gjennom og ned i en balje, nå samles den opp i en voksduk og føres ned i et kar ved siden av pressen.

Dette systemet er mye enklere å håndtere, da det ikke er nødvendig å flytte pressen for å få tak i juicen. Det blir også mindre svinn, og fare for uhell, med at det blir en overhelling mindre. Juicen helles nå fra karet den samles opp i over i et 1-liters litermål og deretter til melkekartonger for frysing. Tidligere var det nødvendig å helle den over fra baljen til en stor gryte el.l. siden en balje som er stor nok til å plassere pressen på samtidig blir uhåndterlig å helle av.

Grei bruk av pressa med ca 12 kg epler pr runde. Dette gir ca 6 liter saft med litt ekstra arbeide.

Fler (eller var det mer) eplesider

Fler bilder på picasaweb.

This entry was posted in epler. Bookmark the permalink.