Oppvarming

Vi har en parafintank på ca 800 liter som stort sett tømmes hver fyringssesong. Normalt har jeg bestilt parafin hos Follo oljeservice på våren, fått levert i løpet av sommeren med prisgaranti om laveste pris i løpet av sommeren og betalt i november / desember. Da jeg prøvde å få igang parafinovnen i år var det imidlertid lite respons og en telefon til leverandøren kunne bekrefte at, nei, der hadde de ikke fått noen bestilling. Jeg mener å huske at jeg sendte inn bestillingen, men lite vits i å krangle på det, det er vel størst sjanse for at feilen ligger hos meg, eventuelt hos posten, inkludert strålevernets interne postbehandling…

I hvertfall, 2005årgangen av parafin kom på 6033,50 for 807 liter. Parafin har en nyttbar energi på ca 8,5 kWh/liter, så da må strømprisen opp over 6033,50 / 807 / 8,5 = 87,96 øre / kWh (alt inkludert (Norgesenergi som vi kjøper strøm fra har et pristak på 59 øre /kWh i vinter)). Hmpf. ingen klar vinner her, men parafinovnen klarer å holde varmen i stua og huset på en bedre måte enn med panelovnene, så jeg har vel ikke noe valg.

Men neste år tror jeg at jeg skal ta en telefon for å være sikker på at bestillingen er kommet inn…

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.