Og ny bil?

Ser det ut som i hvert fall… Nå har vi kjørt en Nissan Prairie 4×4 1991modell i over 5 år. Med unntak av de gangene da da henholdsvis bensin- og kjølevannspumpa gikk , har det ikke vært noen problemer, annet enn den slitasjen man må regne med når man kjører 30000 km i året. Prariene har jo ikke vært produsert (eller i hvert fall importert til Norge, mener å ha sett nyere utgaver i Russland) siden 1995, så selv om vi ikke hadde hatt noe i mot det, ser det ikke ut som om vi kjøper vår 3. prairie, i stedet har vi mer eller mindre bestemt oss for Mitsubishi Space Wagon med 4×4 og tomatgir.
Mulig ny bil?

Jeg var ikke akkurat på jakt etter den typen gir, men det er faktisk ikke så lett å finne en 4×4 spacewagon med manuelt gir i en passende prisklasse.

Stor bil med firehjulsdrift og automatgir…. kombiner det med 30000 km/år og dagens bensinpriser… Vel, jeg tror jeg har løsningen der også. En liten investering til på ca 25000 kr og vi får en bil som kan kjøre på propan (LPG) i tillegg til bensin. Så lenge prisene på gass og bensin er som de er så skulle det vært spart inn på under to år.

Og Miljøvernermorten da? Joda, for det første, vi trenger en bil av den størrelsen og Hanne trenger 4×4 for å komme fram alle stedene ifm jobben, så dermed er forbruket mer eller mindre gitt. men: propan har et høyere H/C tall enn bensin, dermed blir mer av utslippet vann og mindre CO2, svovelutslippene blir 0. Sotutslippene blir om ikke 0, så mye lavere enn med bensin. NOx dannes fra luften ved forbrenning og mengden er avhengig av temperaturen, her vet jeg ikke hvordan gass er ift bensin, men bikkjalysatoren tar jo det aller meste av dem,så jeg føler at dette går med i hvert fall rester av integriteten i behold. I følge Gas tech skal både HC, NOx og CO være signifikant lavere med gass enn fra bensin, men de kan vel ikke akkurat kalles en nøytral kilde… Men, selvom vi kommer til å beholde prairien så lenge den går vil nok jeg hovedsakelig fortsette med å ta bussen til jobben.

Prairien som går, ja. For to år siden hadde den rundet 220000 og jeg konstaterte at det begynte å bli en del rust. Jeg tenkte da at den rusten blir et problem om et par års tid, da har bilen gått 280000, dvs da går den vel ikke lenger, så jeg gidder ikke gjøre noe med det. Dessverre hadde jeg rett i det første og tok feil i det andre… bilen går og går og går, og karosseriet blir vel snart borte… Så får vi se hva vi gjør da…

This entry was posted in Bil, Familien. Bookmark the permalink.