Rødgrønn forskning

Jeg må tilstå at jeg trodde at ting skulle bli bra med den rødgrønne regjeringen. Men nå er det nok. Det er kun en ting som kan få meg til å stemme på et av de partiene og det er dersom det ser ut for en nødvendighet for å unngå at FrP kommer i regjering…

Ikke kan de økonomistyring og ikke forstår de seg på forskning.

Først så kommer de og er kjempestolte over en økning i statsbudsjettet for forskning. Så går det litt tid og universitetene viser til at de har fått en netto nedgang på grunn av økte lønns- og pensjonskostnader. “nei sier dere det” sier forskningsministeren overrasket, “det må vi gjøre noe med”. Så går tiden og ministeren finner ut at, nei, dette får vi ikke til, dere får si opp noen en stund så kommer vi tilbake til dette i revidert budsjett om et halvt års tid.

Hvordan kan det ha seg at regjeringen ikke visste om lønns- og pensjonsutgifter da de satte opp budsjettet? Meg bekjent var lønnsoppgjøret i statlig sektor godt i havn tidlig i sommer, regjeringen burde da ha hatt tilgang til de tallene? De politikerene fra andre partier som hoverte over at det ikke var tatt hensyn til hendelsene i USA den siste drøye uken før budsjettet var lagt fram burde holdt kjeft, såpass stort er arbeidet med budsjettet at det aldri blir dagsaktuelt, men resultatet av et normalt lønnsoppgjør flere måneder før budsjettet ble lagt fram burde de da ha klart å få med seg. Eller, visste de om det og håpet at ingen skulle oppdage det?

Og så, tror regjeringen at vitenskaplige ansatte ved universitetene er som ufaglærte industriarbeidere eller fjøsavløsere, man kan si opp en person nå og så får man tak i en like god en når man trenger og har råd til den arbeidskraften igjen litt senere.

Spørsmålet i begge tilfelle blir er de dumme eller har de et ønske om å knekke norsk forskning?

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.