Girkassekatastrofe

På vei hjem fra fjellet oppover fra Brynstunellen mot Ryen smeller det plutselig i bilen og den “hopper ut av gir”, jeg ratter inn til kanten og stopper og finner ut at den vil starte igjen, om enn 4 giret er uoppnåelig. Langsomt hjem til Drøbak og bestilling av time hos Hiroh, som gir beskjed om at de ikke kan gjøre annet enn å skjekke at olje og filtere er som det skal være. Hvilket det viser seg å være, men i løpet av et drøyt døgns ventetid har også alle andre gir, med unntak av ‘L’ holdt opp å fungere…

Takket være lrforum (som helst ikke vil ha noe med japanske biler å gjøre, men hvor jeg hadde håp om å finne transporthjelp) kom jeg i kontakt med Oslo Automatgir. De er automatgirreperatører for Mitsubishiimportøren så de kjente godt til mitt problem… Planethavari + noe mer diagnostiserte de det som på telefon. Velkjent problem på den typen bil da oljekjøleren for automatkassa er for svak… Det kunne man da ha gjort noe med tidligere… 25000 + mva for fullreparasjon og ny oljekjøler… Vet ikke helt jeg… Dersom det ikke dukker opp noe nytt utover normalt vedlikehold er det verdt det, dersom det ligger en annen 30k reparasjon rett under horisonten, vil jeg jo ønske at jeg ikke reparerer….

Hvorfor er det så vanskelig, hvorfor må jeg velge???

This entry was posted in Bil. Bookmark the permalink.