Eplehøst igjen..

Noen ganger er det greit å ikke leve av fruktdyrking… Årets avling er ca 35 kg, 1/5 av 2006… Skulle gi ca 15 liter eplejuice så den blir vel ferdig i kveld… Stort sett bare James Grieve, noen få Torsten, ingen Aroma, ingen Quinte (men det treet har nå båret dårlig og hatt lite gode epler de siste årene, så jeg lurer på om det skal få bli bioenergi…) To epler på det nyeste treet som ikke har båret før (lurer på om det er Gravensten) så der har det begynt å skje noe etter at rådyrene har holdt opp med å maltraktere det hver vinter.

Oppdatering: (kveld 29. september)
Så langt en pressing, 12 kg til snaut 6 liter juice, tror kanskje resten får vente til i morgen.

Oppdatering 2: (formiddag 30. september)
Presset en runde til, samme mengde som sist. Totalt 12 liter juice i år, må vel gi en liter eller to til Johannes som presseleie (han hadde visst ingen epler i det hele tatt i år) så da går vel resten til jul…
Et par kilo igjen etter pressingen, så det blir vel også noe eplekake i fryseren.

This entry was posted in epler. Bookmark the permalink.