Alkometer til alle? – Not

Hvor er sprøytvarsleren når man trenger den?

Når tilsynelatende de færreste forstår en måling, har det lite for seg og Aftenposten videreformidler NTBs vissvas om de som “Drakk eplemost
– fikk 2,4 i promille”. Fedrelandsvennen (som ikke beholder stabile linker over tid og derfor ikke kan linkes til) hadde en tilsvarende sak om munnvann for noen dager siden.

De hadde ikke en promille på 2,4. Luften de pustet ut hadde en alkoholkonsentrasjon som den det ville vært om de hadde 2,4 promille alkohol i blodet og ikke noe i munnhulen. Når de tilsynelatende har målt rett etter at de har drukket er tallet meningsløst.

Man kan jo si at det ikke er noen fare at man tilsynelatende måler for høy promille, men om noen finner på å bruke den kunnskapen senere kan det jo gå riktig galt. ‘Nei, jeg hadde 2.4 i promille forleden og det kjente jeg knapt, jeg kan bare drikke på’ Kan fort bli ‘famous last words’.

Edit desember 2008: Sprøytvarsleren er oppe igjen!

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.