Trådløst nettverk

For et års tid siden fikk jeg en trådløs router, en Speedtouch 580i som Lars hadde liggende. Jeg kikket litt på den og fant ut at den måtte jeg se nærmere på før jeg kunne få til. Den skulle nemmelig i utgangspunktet være ‘sentrum’ i et nettverk, med trådløs, ADSL og ethernett tilkoblinger, med dhcp server firewall og alt mulig annet. De fleste av disse funksjonene hadde jeg allerede i nettverket, så jeg ville bare bruke den som en trådløs / kablet router. Men hvordan slå av dhcp for kabelsiden og beholde det for trådløs-siden? Jeg hadde en følelse av at jeg nærmest måtte vrenge konfigurasjonen av den.

I dag hadde jeg endelig tid til å se på den og det viste seg at da jeg bare holdt opp å tenke vanskelig var alt helt greit… etter å ha gitt den en fast IP på kabelsiden og slått av dhcp, satt jeg ikke med en router, men med en bridge. Alt bare går tvers gjennom. Når jeg kobler på en trådløs maskin, får det en ip fra min eksisterende dhcpserver på kabelnettverket… Så vanskelig var det, nå har jeg også trådløst nettverk i huset og kan vel da utsette litt å legge opp en kontakt til i stuen…

This entry was posted in Data. Bookmark the permalink.