Eplepressing 2010

Kom litt sent i gang, så det har vært noen runder med nattefrost, men eplene er stort sett OK. Måtte investere i en ny 2 tonns biltemajekk, da den gamle lakk olje. Men den største nyheten i år er en peilepinne, så jeg har en ide om hvor mye juice som har kommet ut av eplene. Etter ca 6 liter fra 12 kg smaker ikke juicen så godt lenger, så da er det lite vits i å fortsette.

Eplepressen (anno 2009)

Lørdag 16: 12 kg James Grieve – 6 liter
Søndag 17: 2×12 kg James Grieve – 13 liter
Onsdag 20: 12 kg Torstein – 6 liter. Utrolig søt og god juice da jeg tok en liten prøve av det som kom helt til sist. Tror det kan være verdt å prøve å presse ut enda mer. Kanskje pakke om enda en gang.
Lørdag 23: 2×12 kg blanding – 12 liter.

Har plukket inn alt – ca 30 kg til. Mye fugleskader, både på nedfallsfrukt og frukt i trærne i år.

Pressing

This entry was posted in epler. Bookmark the permalink.