Russiske biler

Arkhangelsk 1998:

Mange tror at det farlige med mine reiser til Russland er radioaktiviteten, men nei, mesteparten av stråling jeg utsettes for på en slik tur er ekstradosen man får i løpet av flyturen. Det som er det farlige, derimot, er den russiske trafikken, både hva bilpark og generelt trafikkbilde angår. En vanlig oppførsel er for eksempel å slenge bilen over i motsatt kjørebane for å unngå humper i veien, det er i teorien påbudt med sikkerhetsbelter, men som regel mangler de, eller så fungerer de ikke. Men la oss ta noen eksempler fra bilparken: Enkelte biler ser ut som noe som er gjenglemt fra 50-tallet:

Det herværende eksmplet kom jeg over i Arkhangelsk hvor sjåføren drev med å rydde opp rask fra promenaden langs elva

Mange russeres drømmebil, og den vanligste taxibilen, er volga. Her er et typisk eksemplar med spoiler på kuffertlokket for bedre kjøreegenskaper:

Legg også merke til antennene og vindusviskerspoilerene. En russisk minibuss av nyere årgang i bakgrunnen og bakenden av en eldre Volga i forgrunnen

Ellers så går det mye i ladaer, og de styles uten noen ironisk undertone. Her en lettstylet og en kraftigere modifisert sak. Legg spesielt merke til ‘insektvingene’ på lyktene på den nederste.

Eller så gjør jo veistandarden og mengdene veiløse områder firehjulstrekkere populære i Russland. (Legg merke til bilen i øvre venstre hjørne over, landcruiser aktig russer. Mye brukt av politiet) Her også ved en av de grovere. Jeg har en mistanke om at det er litt med disse russiske firehjulstrekkere som med noen Land Rovere en organisasjon som en skotsk venn av meg en gang jobbet i, dersom bilen kjørte seg fast i terrenget var den å anse som tapt. Da var det ingenting som klarte å få den løs igjen. Jeg har sittet på med noen slike og er glad for at jeg aldri har vært innblandet i noen ulykke i en slik (toppen av ryggstøtten rett under skulderbladene og andre sikkerhetsdetaljer) og at, tross alt heldigvis prøvde ikke sjåføren å kjøre over den elven som viste seg å være ca 1,5 meter dyp.

Dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av et prakteksemplar av en lada niva med drøssevis av kromlister…

For en gammel oslogutt, er det også litt smånostalgisk å ta turen til Arkhangelsk:

Legg merke til logoen på bakenden. De er ikke en gang ‘rebranded’. Det var stadig de samme rutenummerene, som ble brukt, mens destinasjonsfilmen som viste stasjonen, dessverre var fjernet. Dessverre fikk jeg heller aldri tid til å prøvekjøre en av dem.

Fra Vorkuta, Juni 2010:
Flyplasskjøretøy :

Trehjulstraktor type grøvre:

Containerbuss:

De som kjenner meg (og bilen min) kan vel med rette beskylde meg for å se spoileren på min nestes Lada, men ikke rusten i mine egne kanaler…

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.