Something is rotten in NRK

Hva i alle dager er det NRK tror de driver med??? Måneformørkelsen skyld i jordskjelv i følge en “astro’log'” – ‘log’ i anførselstegn. Her publiserer de spekulativ overtro som fakta. Måneformørkelse på tirsdag gir jordskjelv på mandag – bra vi har en forutseende jordskorpe – “Det som skjer ved måneformørkelse er at månens energi blir avstengt, og vi merker den ikke” – jada, mye som blir avstengt mellom jorden og månen under måneformørkelse – her astromann, avstengingen er faktisk mellom solen og månen – jorden kommer i mellom – men det er vel talende for ditt “fag”felts kunnskapsnivå om det som er rundt oss. Men at NRK poster slikt ekstremtull som nyhetsartikkel fatter jeg ikke, jeg trodde de hadde opplysning som en bit av sitt mandat, dette var snarere formørkning.

Eller for å ta en standardsak i alternativkretser “En fullmåne forsterker alltid følelsene våre. Vi er 75 % vann, og fullmånen drar vann i oss på samme måte som ved flo og fjære. Dermed kan man få en følelse av tomhet.” Nei, nei, nei, nei det som trekker fra månen er tyngdekraften, den er like stor samme om det er nymåne fullmåne halvmåne eller ingen måne. Springflo ved fullmåne skyldes at månen og solen trekker samme vei. Og forøvrig, månen trekker like mye i alt, det er ikke noe spesielt med hvordan den trekker i vannet – men det er vel over en hvilken som helst overtroisk uvitende astro’log’s evne å fatte.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.