Amerikansk visa

Jeg skal på et møte i US over nyttår og siden passet mitt ikke er maskinlesbart, så må jeg søke om visa. Det hele begynner riktig så bra. All info finnes på usa.no og det er mulig å fylle ut skjemaene direkte på web. Jeg fikk litt bange anelser da jeg så at det bare var tillatt med engelske bokstaver (vil vel da si 7 bit ascii, i praksis A-Z) men satt i gang, man er da ikke teknofob… I og med førnevnte begrensning detter jo noen allerede ut når de skal skrive inn navnet sitt, hvordan Håvard skal klare å skrive det akkurat som i passet, vel… Jeg har søkt om russisk visa mange ganger og skjemaet er mye mindre enn det amerikanske, unnskyld USAnske. Hva skal man si, dato for siste besøk, oppgi dag måned år… Vel jeg var der på våren / forsommeren i 1995, eller var det -94, eller kanskje -96?.

På bunn av “form DS-156” er det en del ja/nei spørsmål. blant annet:

Do you seek to enter the United States to engage in export control violations, subversive or terrorist activities, or any other unlawful purpose? Are you a member or representative of a terrorist organization as currently designated by the U.S. Secretary of State? Have you ever participated in persecutions directed by the Nazi government of Germany; or have you ever participated in genocide?

En hver terrorist med respekt for seg selv vil jo svare ja på dette, eller? Det er ikke helt lett å ta det hele alvorlig når det kommer slike spørsmål. Men nei, selv om jeg ikke hadde de planene, så nektet serveren å ta i mot skjemaet, det insisterte på at passet mitt som er utstedt 26. mai 1998 var utstedt en fremtidig dag (i forhold til 31. oktober 2005), så det gikk ikke (Nei, jeg rotet ikke med amerikanske datoformater, det var en boks for dag, en for måned og en for år), da måtte jeg i stedet laste ned en word-fil (pdf også tilgjengelig) men i motsetning til det russiske skjemaet var det ikke mulig å fylle det ut på PC (tabellen var satt opp så layouten gikk til helveste dersom man skrev mer enn en linje i rubrikkene, “VENNLIGST SKRIV DINE SVAR I RUBRIKKENE MED MASKINSKRIFT ELLER BLOKKBOKSTAVER”

Når jeg så skriver det ut kommer alle avkryssingsboksene som Euro-tegn (€). Hvilket land var det som skulle være verdensledende på teknologi?

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

2 Responses to Amerikansk visa

  1. Lars says:

    Du får passe deg – vil tippe at ambassaden googler alle de skal ha på visum-intervju – teknologi-dissidenter kan sikkert nektes visum! 😉

  2. morten says:

    Var inne på den tanken, ja.Får føre opp noen av alle de tvilsomme organisasjonene jeg er eller har vært medlem av og se hva som så skjer.

    M.

Comments are closed.