Andre søndag i advent i Quebec

og ikke langfredag i Århus…

Så sitter jeg her, på det utmerkete Hotel Champlain Vieux – Quebec‎ i, som navnet sier gamlebyen i Quebec. Etter det lille jeg så av byen på vei inn i går, ser det ut for å være en nydelig by som man i og for seg kunne funnet nesten hvor som helst i Europa. Dette er jo fransktalende Canada, hvilket høres godt på radioen og også i musikken. Mye av det jeg forbinder med moderne fransk musikk på sitt beste, enkel og småskjev.

Lars har bestilt et sett med gitarstrenger og jeg skal se om jeg finner et sett flatwound bass-strenger til en fornuftig pris. Jeg fant en musikkbutikk i går kveld, men da var den stengt, får prøve å få slengt innom en av dagene, de fleste butikker her er jo åpne på søndager året rundt.

En påfallende ting jeg også la merke til i USA tidligere i år er hvor mye mindre kommerse i betydningen reklame- og kjedepreget bysentrumene her er. På den annen side, mye av handlingen her skjer vel i sentrene utenfor og de er vel ikke ikke-kommersiellt preget på noe vis..

Så flyttet jeg over til hotellet Fairmont Frontenac hvor AMAPmøtet holdes. Uten tvil Quebecs flotteste hotell i et digert slott over byen. Angrer egentlig på at jeg flyttet fra Champlain, som er ca 5 minutters gange herifra, dette er alt for stort og mye mindre trivelig. Første stedet jeg har vært hvor toalettene var låst med romnøkkel, spesielt vellykket kombinert med at innskjekkingstidspunktet er kl 16… Jeg fikk et rom da vi hadde lunchpause ved 12-tiden og fyren i resepsjonen la vekt på hvor ufattelig god service jeg hadde fått som fikk rommet mitt allerede da. Jeg vil heller si at å ha reserverte rom klare til kl 16 er ekstremt dårlig service.

I lunchen var jeg ute og fikk litt frisk luft og kjøpt strenger på Contact musique, en kjempetrivelig liten musikkbutikk med massevis av forskjellige instrumenter.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.