Tunnelnostalgi

Bispelokket i Oslo er snart fullstendig historie og når jeg går over gangbrua, kan jeg også se at tunnelen som gikk fra Oslo S til feltet utover mot Mosseveien blir revet, eller hva man nå gjør med en tunnel, vel strengt tatt er det vel en kulvert, som skal fjernes. Litt vemodig å se. Jeg er vel en av de veldig få personene som har noe nostalgisk forhold til den kulverten. Et av mine eldste minner stammer derfra. Det må være fra før vi flyttet fra Oslo før jeg fylte tre. Vi skulle kjøre ut og besøke besteforeldre i Drøbak. Vi kom ned til den tunnelen – og den var stengt. Jeg husker fortsatt fortvilelsen – vi kunne ikke komme til Drøbak mer! Begrepene midlertidig stenging og omkjøringsvei var fortsatt ukjente for meg da…

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.