Brukervennlighet?

To nye brukte mobiler inn i huset de siste dagene:

Nokia n900: Flytt over SIM-kort fra gammel telefon, flytt over sd-kortet med musikk fra gammel telefon, koble til PC, velg “koble til som masselagringsenhet” og gå inn på disken som dukker opp og slett det som ligger og slenger etter forrige bruker (evt slett fra telefonen, glemte i farten at den har en terminal hvor jeg kan kjøre en rm -rf) og kjør i vei etter ca 5 minutter. (og om ikke minnekortet fra den gamle hadde passet i den nye mobilen, hadde det bare vært å kopiere katalogene fra den gamle og inn på den nye evt via mellomlagring på en hvilken som helst PC, 2 minutter ekstra for dataoverføring)

Apple iphone 3gs: Sett inn SIM-kort, start om et par ganger for å se om den allikevel får kontakt med tilbyder etter at den godtar kode og ikke gir noen feilmeldinger men nekter å ringe opp. Søk på nett om hvorfor det ikke er mulig å slette bilder. Last ned ca 70 MB itunes for å kunne slette bilder. Bli fortalt fra itunes at SIM-kortet ikke støttes og at jeg må bestille nytt kort. Bli bedt om å opprette itunes konto for å kunne slette bilder. (på en mobil med mulighet for nett-tilknytning må jeg tilsynelatende installere software på en nett-tilknyttet PC for å kunne bruke alle funksjoner på mobilen)

Noen folk har noen pussige ideer om hva som er brukervennlighet…

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.