Trådløst nett

Det er vel en selvmotsigelse? Men, nå har jeg fått en Speedtouch 580 slengt etter meg, så da sier jeg jo ikke nei takk… Med litt søk på nettet fant jeg noen manualer.

Første forsøk på oppkobling var temmelig mislykket. PCen fant ‘hurtigberøreren’ og prøvde å koble seg på, men mislykket. Jeg satt den (Hurtigberøreren) opp til å tillate all mulig tilgang, men nei, jeg fikk og ‘acquiring network address’ og der sto den til et eller et annet timet ut. Heldigvis visste jeg at tips nummer en når man har trøbbel med den slags ting er å oppgradere firmware. Av en eller annen mystisk grunn var ikke den tilgjengelig fra hjemmesiden, ikke det jeg klarte å se, men jeg fant nyere utgaver på en gjemmeside i England med denne oppgraderingen smalt jeg rett inn på det trådløse nettverket.

Neste problem viste seg å være overlappende ip-addresser. Det trådløse nettverket lå i samme område (192.168.1.0/24) som mitt kablede. Jeg fant ingen måte å sette opp det i web-grensesnittet, men da jeg fant konfigurasjonsfilene var det lett å lete gjennom dem og bytte alle 192.168.1. med 192.168.2.

Det neste blir nå å sette opp routing så nettverkene kan fungere sammen. Tror det blir i morgen.

This entry was posted in Data. Bookmark the permalink.