Engangsmakroer

Poenget med å lage en makro i excel, må jo være å på en enkel måte gjøre samme operasjon flere ganger. Men så var det det med sikkerhet, da. I og med at programmeringsspråket i excel (VBA) etterhvert har blitt så kraftig at det kan gjøre stort sett hva som helst, kan man jo ikke tillate at hvem som helst kjører hva som helst…

Så da, jeg skulle gjøre en klassisk makrojobb i excel med å reformatere en rekke regneark på samme måte. Jeg tok opp en makro første gangen jeg gjorde jobben og skulle kjøre den en gang til på et annet regneark, men neida, da var den deaktivert… Jeg har da to valg, enten å sette sikkerhet til lav og potensielt la hvem som helst reformatere C: disken, eller finne ut av (og sannsynligvis betale for) en sertifisering av makroen.

Tusen takk Microsoft for å gjøre et språk for enkle oppgaver så komplett at det er ubrukelig til det det opprinnelig skulle gjøre.

Hvorfor er det ikke en gang mulig å se på makroene når de er låst?

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.