Alt kan repareres

Det meste i hvert fall… Fikk nylig en PC “slengt etter meg” 500 MHz K6, 128 MB RAM, ca 4,3 GB HDD og tre (!) 3com nettverkskort i et miniminitower. Jeg fikk beskjed om at den ikke funket 100%, og hadde egentlig planlagt å slakte den.

Ved første oppstart gikk den fint inn i W2k og fungerte tilsynelatende, imidlertid etter å ha stått på et par timer gikk den rett ned, startet opp på nytt og gikk ned igjen litt etter at desktopen hadde kommet opp. (Den var satt opp med autologin).

Neste runde var da å boote med knoppix for å se om det var en OS feil. med CDen i ville den ikke boote i det hele tatt. Den gikk rett ned når den skulle spinne opp CDen. Dette luktet jo gåen strømforsyning lang vei. Heldigvis hadde jeg en ATX-strømforsyning liggende, litt lav effekt på den, men verdt et forsøk. Joda, nå kom maskinen opp og holdt seg pent i drift og ikke lenge etter kjørte den Debian og var utstyrt med 256 MB til- (Dermed var den fillemaskinen på samme nivå som ‘carex’ vår hovedmaskin i mange år var på)

Etter å ha skrudd den av, latt den være av noen dager og skru den på igjen, fikk jeg beskjed om feil i c-mos minnet. Nå har jeg kjøpt nytt batteri til den, så får se, er temmelig sikker på at jeg har en ny maskin for å serve mail, dhcp, postgresql, apache, dns og tftp for nettverksbooting. (alle servicene går bare på internnettverket)

This entry was posted in Data. Bookmark the permalink.