Ribbet for ribbe

Takket være glimrende planlegging fra matvarekjedene er nå Norges lagre av ribbe på det nærmeste tømt og tollsatsene for import av ribbe blir satt ned. Selvfølgelig det kan jo være at billigkjedene klarer å få importert passende mengder ribbe i en passende kvalitet, men det er vel ikke så enkelt og raskt å gjøre nye innkjøpsavtaler, så jeg ser for meg tre scenarier utover mot juletider:

  1. de får ikke tak i nok ribbe og mange vil angre på at de foret hunden med ribbe i stedet for å spare den til julemiddagen
  2. kjedene feilberegner hvor mye av billigribba som er lagret til julemat og sitter 3. juledag med et kjempelager kjøpt dyrt som de må selge som hundemat til 10 kr pr kg fordi alle har blitt fullstendig lei av ribbe.
    eller
  3. ribben som bråimporteres er av en dårligere kvalitet enn ribben som er solgt til lave hundematpriser de siste ukene og billigkjedene får et rush av klager om at de har ødelagt folks julemiddag.

Det siste scenariet kan selvfølgelig gjerne kombineres med et av de to andre. Så kan vi som satser på kvalitet istedet for billighet glise hele veien til fryseboksen.

This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.