Nye høyttalere!

St. Hansaften 1986 drev jeg og pusset, sparklet og malte på et par kasser som endte opp som 2 stk. puls monitor, høyttalere etter en et par år gammel byggebeskrivelse fra det daværende musikkmagasinet Puls. De har hengt på en liten Pioneer forsterker, et NAD 2200 slutt-trinn drevet av en NAD 1020 og en Luxman forforsterker, og en selvbygget ‘The End’, Dansk High Fidelitys notorisk ustabile, men om man hadde flaks med komponentene, velspillende sluttrinn som ble erstattet med en Audiolab 8000A da jeg brant av den ene kanalen og fikk byttet ut til komponenter med feil toleranser. Disse forsterkerene har videreformidlet lyd fra en halvbillig Pioneer direktedrevet platespiller, en Rega Planar III, en Pioneer TX-9100 tuner og kassettdeck, CD-spillere fra Pioneer og denon og sist, men ikke minst, en gammel 700MHz compaq masking kjørende på DeMuDi og koblet til anlegget med et M-Audio Audiophile 2496.

6 mai var jeg på besøk på Bølstad returstasjon for å kvitte meg med farfars stressmaskin og forøvrig store mengder akkumulert skrot. Noe av dette la jeg inn på gjenbruksstasjonen hvor jeg fikk øye på et par med godt utseende høyttalere. Ved nærmere ettersyn fant jeg et par med Snell KII, det er vel noe av det ‘simpleste’ Snell har laget, men allikevel. De ble behørlig plassert bak i bilen og koblet opp hjemme.

Snellene på plass

Første lytt avslørte kanskje hvorfor de hadde fått en så ubli skjebne, da den ene diskanten var taus. Disse høyttalerene er utstyrt med et potmeter for å justere nivået på diskanten.

bakplate

Jeg tenkte det kunne ha vært skrudd helt ned, hvilket det ikke var, men med en gang jeg rørte på knappen kom diskanten inn igjen… Flaks for meg at noen hiver før de tenker…

Rettelse: i august 2011 gikk kantene på basselementene fullstendig i oppløsning og høyttalerene er sendt til den evige hvile…

This entry was posted in Musikk. Bookmark the permalink.

1 Response to Nye høyttalere!

  1. Arild0409 says:

    Hei

    Jeg har selv et par Snell KII høyttalere men mangler basser !
    Skumopphenget på begge bassene har tatt kvelden og i tillegg har jeg klart å rote vekk det ene elementet.
    Som du skriver i bloggen er dette ikke Snells mesterverk, men de har en fyldig varm mellomtone som passer musikken jeg spiller bra. Mye av lydbildet er mulig ved at de ikke prøver seg på dypbass.
    Jeg gar prøvd å få fatt i nye elementer hos Snell i USA (som ikke svarer på mail), HiFi Klubben (som ikke kan hjelpe) og søking på nettet (som så langt har vært nytteløst).

    Jeg er som du forstår opptatt av å få dem i orden. Mitt håp er at du framdeles har disse og kunne tenke deg å selge dem for en passelig mengde penger. Det skal gå an å montere nytt oppheng så jeg er interessert i kjøp også om skumoppheng er ødelagt eller begynner å bli noe frynset.

    hilsen
    Arild

Comments are closed.