SV – one size fits all

SV slår til igjen som det store “one size fits all” partiet og vil forby privatskoler. Den offentlige skolen skal gi alle alternativer – har det aldri slått dem at av og til kan man nettopp trenge et alternativ til den offentlige skolen i seg selv? Mener de at det på sikt skal opprettes offentlige Montessori- og Steinerskoler alle steder der det finnes nå? Hva med de stedene hvor skoler legges ned og foreldrene faktisk har en mulighet til alternativer fordi de kan opprette en privatskole? Hvordan hadde den offentlige skolen sett ut i dag om det ikke var for privatskolene og hvordan vil den offentlige kunne bli påvirket av privatskoler i årene som kommer? Nei, dette var jo spørsmål, dette blir for komplisert, la oss forby det også.

SV i morgen: Alle private medier skal bort, vi kan gi full variasjonsbredde gjennom NRK. (Ikke et vondt ord om NRK fra min side, men SV har jeg fått nok av) Eller vil det være forbud mot å studere reaktorteknologi? Forbud mot å skrive om bensinmotorer, til slutt, forbud mot å ikke stemme SV.

Det positive med denne saken mener jeg, som i løpet av ikke så lang tid har glidd fra relativt entusiastisk SV-velger, via hoderystende SV-betrakter til aktiv SV-motstander, er at det er vanskelig å tenke seg at det er noen som har kamp mot privatskoler som en så viktig sak at det er dette som får dem til å stemme SV, derimot vil det nok være en klar anti-SV sak for alle som på et eller et annet vis har tilknytning til en privatskole som elev, foreldre, lærer eller mer perifert.

Mulig nytt slagord for SV “Fordelen med å ha makt er at vi kan forby alt vi ikke liker eller forstår oss på” Vær så god, SV, dere kan få det gratis!

This entry was posted in Politikk. Bookmark the permalink.