Takk for meg

På forsiden av sv.no møtes man av Kristin Halvorsen som sier ‘Velkommen til SV’. For min del sier jeg ‘Takk for meg’. Jeg har ved en del anledninger stemt sv, og sympatiserer med mye av det sv står for. Men nå har jeg stemt på dem for siste gang på lenge.

For det første, en forskningsminister som i følge mediene går ut og sier at man ikke skal ha forskning for forskningens egen skyld, da viser hun på vegne av sv en total mangel på innsikt i hva forskning dreier seg om. SKal man kun forske på det som beviselig har noen avkastning (i finansiell eller annen betydning)? Prøv å sile de siste par hundre års forskning gjennom det samme, og svært mye av det vi i dag ser på som selvfølger og uunværligheter ville aldri ha blitt oppfunnet.

For det andre og viktigst: Den totale tausheten i sammenheng med den såkalte opphevelsen av blasfemiparagrafen som mer eller mindre forsterker den og flytter den inn i rasismeparagrafen. Joda, jeg har forstått at det er SPs ide, men sv holder kjeft. Joda, greit nok at de er i en trepartiregjering som må være enhetlig utad, men et sted går grensen. Når regjeringsdeltakelse er viktigere enn ytringsfrihet, så er den nådd for mitt vedkommende.

God bedring!

Og bare så det er sagt, dette gjelder resten av den rød-grønne suppa også.

This entry was posted in Politikk. Bookmark the permalink.